MIELIPIDEPOSTAUS, KOULURUOKA

En yleensä valita kouluruoasta, koska omasta mielestäni ei ole mitään valitettavaa! Porvarinkadun koulussa meillä oli hyvää ruokaa, sitä ei vaan aina riittänyt kaikille. Söin joka päivä koulussa, koska ilman ruokaa en olisi edes jaksanut! Aina sain mahan täyteen, ja jaksoin päivän loppuun asti.
Vaasan ammattiopistossa on vielä parempaa ruokaa kuin porvarilla. Leipää on aina montaa erilaista, ja ruokansakkin saa valita, sillä useimmiten meillä on ainakin 2 pääruokaa mistä valita. Salaatteja on paljon, ja muutenkin lautasen saa värikkääksi.
En ymmärrä miten ihmiset jaksavat vuosi toisen jälkeen valittaa kouluruoasta. Muistan kun seiskaluokalla se oli "muotia" sanoa ettei tykkää kouluruoasta ja näyttää nirppanokka ilmettä. Jos piti ruoasta tai sanoi että se oli hyvää niin oli läski. Varsinkin silloin jos hait lisää ruokaa. Muistan sen varsin hyvin, kun piti aina kaveria pyytää "tueksi"..
Minä en ole nirso, en todellakaan. Syön kaikkea, paitsi nuudeleita ja homejuustoa. En ole millekkään allerginen ja rakastan maistaa uusia ruokia. Asiat voisivat olla huonommin, en ehkä saisi syödä kuin 1dl riisiä päivässä jossain Afrikassa.. Siksi en valita ja syön mielelläni kotiruokaa ja tottakai ravintolan ihanat annokset maistuvat silloin tällöin kun niitä saa. (:


10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelen, et miten koululaiset/amis&lukiolaiset pärjää koko koulupäivän ilman ruokaa? Mä en pärjäis, vaikka olis kuinka pahaa ruokaa!

Henna kirjoitti...

No niimpä! En ikinä pärjäis koulupäivää ilman ruokaa:o

Anonyymi kirjoitti...

Siis en mäkään kouluruoasta valittais, ja kyllä se toisinaan osaa meidänkin koulussa yllättää. Mutta onko normaalia, jos lasgnen seasta löytyy muovinpalasia, perunat ollaan keitetty kuusi kertaa ja niitä ei saa purtua katki ja salaatissa on enemmän tummia kohtia kuin vihreää.? Meidän koulussamme näin käy miltei joka viikko, ja siksi useimmat eivät esim hiuksien tai mynthol-pastillin löytämisen jälkeen kehtaa käydä syömässä :D Ite löysin sillon joskus muovia, mutta ei se mua niinkään haitannut. Enemmänkin se, että keittäjät työntää jokaiseen meidän koulun ruokaa kasviksia tai vihanneksia että kaikki söis edes jossain muodossa salaattia. Sitten siinä pengotaan kurkut ja porkkanat erilleen makaronilaatikosta....

Henna kirjoitti...

Joo no ei se varmaan niin kivaa oo kun muovia ja muuta krääsää löytyy ruoasta :( Ja tyhmää kun tungetaan niitä porkkananpaloja joka ruokaan, niin oli myös mun ala-asteella!

Kouluruokatietopankki kirjoitti...

Onneksi mielipidekirjoituksesi osui Google/vahtiini! Oli kiva lukea kertomustasi kouluruokakokemuksista kuvan kanssa.
Harmi kun olet vanhempi kuin Lasten Parlamentin Kouluruokablogi kaipaa kirjoittajaksi kouluruokakokemuksista.
Blogit ja sosiaalinen media ovat hieno esimerkki koululaisten/opiskelijoiden vaikuttamismahdollisuuksista. Lue vaikka skottilaisesta koululaisesta, joka kuvasi kouluruokaansa ja sai muutoksia aikaan http://fedupwithlunch.com/2012/05/scottish-student-advocates-for-better-school-food-plus-updates/

Rentoa ja aurinkoista lomaa kaikille!
-MAARIT- alias Kouluruokatietopankki

Henna kirjoitti...

Kiitos kivasta palautteesta! Totta, näin opiskelijat voivat blogeissaan kertoa mikä mättää ja mitkä asiat ovat kunnossa! Sinulle myös aurinkoista lomaa (-:

fiia kirjoitti...

AIVAN SAMAA MIELTÄ! ei pitäisi valittaa, monissa maissa ei edes saada ruokaa! taas hyvin kirjoitettu henna! :)

Henna kirjoitti...

Kiitoksia fiia ;) !

Jatta kirjoitti...

samaa mieltä myös ! sitäpaitsi suomi on ainoo maa missä kouluruoka on ilmaista lapsille, eli se maksetaan veroista :) se on joka tapauksessa ravitsevampaa, ku jos pitäis ottaa joka päivä omat eväsleivät mukaan kouluun :D

Henna kirjoitti...

Niimpä, ei tarvi joka päivä raahata omia eväitä kouluun :D !