ELAFONISI - YKSI MAAILMAN HIENOIMMISTA RANNOISTA

Neljäntenä päivänä me vuokrattiin auto (siitä lisää toisessa postauksessa) ja ajettiin yhdelle maailman kauneimmista rannoista, Elafonisiin. Elafonisi on oikeasti saari, ja se on niin lähellä Kreetan rannikkoa että sinne voi kahlata. Rannan hiekka on valkoista ja vesi ihan turkoosia, ja oikeesti haukottiin kaikki henkeä kun päästiin perille. Paikka oli oikeesti ihan huikee!
Elafonisi on luonnonsuojelualue, ja sieltä ei esimerkiksi saa tuoda hiekkaa, kasveja tai kiviä muistoksi kotiin. 1800-luvulla saarella tapettiin yli 800 kreikkalaista ja legendan mukaan Elafonísin punertava hiekka olisi saanut värinsä uhrien verestä. Saaren edustalle on kerran haaksirikkoutunut laiva ja Elafonisin majakkakin on räjäytetty toisen maailmansodan aikaan. 

Saareen liittyy siis kaikenlaisia historiallisia tapahtumia, mutta kaiken niiden lisäksi Elafonisi on aivan mielettömän kaunis. Oli todella hankala saada tallennettua maisemat kuviin, mutta yritin parhaani ja toivon että saatte paikasta edes jonkinlaisen käsityksen. Jos menette Kreetalle, vuokratkaa auto. Jos ette tiedä minne ajaa, ajakaa tänne. Lupaan, ette joudu katumaan!

6 kommenttia:

annieveliina kirjoitti...

On kyllä aivan älyttömän kauniit maisemat!! Whoaah<3

Wilma kirjoitti...

Moikka moi!
mä olen käynyt tuolla Elafonsisissa :)! siellä on ihana kahlailla ja silleen :) mutta itselle tuli hieman huono-olo vuoristoteillä..

jenni kirjoitti...

Så fina bilder !

Anonyymi kirjoitti...

Käytiin tuolla vajaa 2 kytä vuotta sitten, oli mahtava paikka

Pihla kirjoitti...

Oi itsekin kävin tuolla muutama vuosi sitten, rakastuin <3

Maija kirjoitti...

Aivan mielettömän mahtavan hienot ja upeat maisemat :)