ALANYAN LINNAKE

Lauantaina me otettiin taksi hotellin edestä ja lähdettiin ajamaan kohti Alanyan linnaketta, Kalesia. Me päätettiin mennä taksilla ylös ja tulla kävellen alas. Ensin me maksettiin pieni sisäänpääsy maksu ja kierreltiin alueella ja ihailtiin kauniita maisemia.
 Kiertelyn jälkeen ruettiin kävelemään kukkulalta/mäeltä/vuorelta takasin Alanyan keskustaan. Maisemat oli aivan ihanat ja otettiinkin aika lailla kuvia.. 
 Vuorella asui myös paikallisia ja ne myi vaikka mitä kivaa meille turisteille. Eniten silmään pisti nää hassun muotoiset "nuket" ja lyhdyt. Meille kerrottiin että ne on tehty kurpitsasta, ja että ne on ensin kuivattu ja sitten maalattu. Noihin lyhtyihin on tehty pienen pieniä reikiä, ja jokaiseen reikään on laitettu värikäs helmi. Olis tehny mieli viedä pari lyhtyä kotiin, mutta ne painoi aika paljon ja olis varmaan menny rikki. Hienoja vai mitä? 
Lopuksi pysähdyttiin erääseen ravintolaan josta oli ihan huikeat maisemat. Osaatteko arvata nimen? No Panorama tietenkin ;-) Ravintola oli monessa eri tasossa ja me otettiin ihan aitiopaikat. Toi aita meinaan oli aika matala, että eipä tossa paljoa kuroteltu.. Heh..  Ravintolassa me otettiin vaan juotavaa, mutta ruokalistakin näytti siellä tosi houkuttavalta! 

Pienen huilaamisen jälkeen jatkettiin matkaa Alanyan keskustaan ja mentiinkin sitten syömään. Me suunniteltiin toi reissu just hyvään ajankohtaan, sillä vähän sen jälkeen kun oltiin syöty Alanyaan iski "trooppinen myrsky" ja kaikki kaupat ja ravintolat suljettiin ja me jouduttiin "evakkoon" ravintolaan. Kauppakatu suljettiin ja päästiin kuin päästiinkin sitten hotellille takaisin. Mahtava päiväreissu ja ottaisin koska vaan uudelleen. Kaiken kruunas kuitenkin paras matkaseura 

1 kommentti:

Maija kirjoitti...

Aivan mahtavan upeat maisemat :)