♥ HERKULLINEN ♥ HELPPO ♥ HIENOSTUNUT ♥

Koska mä en teille varmaan koskaan oo jakanut mitään reseptejä, aattelin että nyt olis jo aika! Mä ja Tuukka tykätään samoista ruoista.. Me vihataan ruusukaalia mutta rakastetaan kaikkia muita ruokia heh.. :-D Siksi me tehdään aika usein ruokaa yhdessä ja päätin tulla jakamaan teille yhden meidän lemppariresepteistä, nimittäin herkkusienikeiton reseptin!

Keittoon tarvitset:
400g tuoreita herkkusieniä
3 sipulia 
7 dl kermaa
rypsiöljyä & vettä
mustapippuria & suolaa

Kuten jo ainesosista voi päätellä, tää resepti on ihan älyttömän helppo ja kaikkia muita paitsi herkkusieniä varmaan kotoaan löytää aina!
 Pilko herkkusienet neljään osaan ja poista kannat. Pilko sipulit kuutioiksi.

 Laita pannulle rypsiöljyä ja kuullota sienet ja sipulit = älä ruskista. Sienet imevät paljon nestettä, lisää tarvittaessa öljyä. Lisää pannuun sen verran vettä, että sienet peittyy ja keitä vesi hiljalleen pois. 

 Tässä vaiheessa me siirrettiin sienet ja sipulit isoon kattilaan. Lisää kerma ja mausteet. 

Lopuksi soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tää viimeinen vaihe ei oo niin tarkka, sillä me ainakin tykätään jos keitosta löytyy niitä palojakin. Mutta se tietysti riippuu ihmisestä. Ja niin, älyttömän herkullisen herkkusienikeiton tekemiseen meni max. 20 minuuttia. 

Tää resepti on alunperin telkkarista tuttu, mutta ollaan muokattu tätä vähän oman maun mukaiseksi. En valehtele kun sanon, että tää maistuu viiden tähden ravintolan alkuruokakeitolta! Niin hyvää tää on :-) Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, vaikka karttaisitkin sieniä kaukaa.. Tää on huippuhyvää!

2 kommenttia:

Saijis kirjoitti...

Nam! Kuulostaa herkulliselta ja näyttää niin helpolta, että tämä lähtee testiin :p<3

Henna kirjoitti...

Se todellakin on herkkullinen ja helppo! Kantsii ehdottomasti kokeilla :) !!