TESTISSÄ RAVINTOLA TIILIHOLVI

Yleensä aina kun lähdetään reissuun, niin hyvän ravintolan löytäminen on lähes mahdottomuus. Kotikaupungin hyvät ravintolat tuntee, mutta heti kun astuu jalallakin eri paikkaan niin ollaankin yhtenä kysymysmerkkinä. Usein turvaudutaan tuttuun ja turvalliseen S-ketjun ravintolaan. Nyt ollaan kuitenkin löydetty Tampereelta oikea helmi. 

Lähdettiin aika extempore pari viikkoa sitten Tampereelle ja ihan sattumalta mun silmiin osui Ravintola Tiiliholvi. Muutamien viestien jälkeen sovittiin, että mennään sinne illalla maistelemaan yllätysmenuuta. Minä joka Amarillossa syön aina chicken pocketin ja Miikka pihviä, niin yllätysmenuu kuulosti kivalta vaihtelulta. Odotettiin tietysti hieman jännitykselläkin, että mitä siihen nenän eteen tuodaan. 

Tiiliholvi yllätti ensinnäkin puitteillaan. Upeat, vanhat tiiliseinät loi tunnelmaa koko ravintolaan. Koko ruokailun ajan tuntui, kun oltais oltu ulkomailla, jossain vanhassa kaupungissa iltahämärällä, matkattu ajassa taaksepäin. Tiiliholvi on ollut Tampereella ensimmäisten ravintoloiden joukossa toteuttamassa tätä uutta konseptia, yllätysmenuuta. Pöytiin tarjoiltiin toinen toistaan kauniimpia annoksia, ja niiden välissä "keittiön tervehdyksiä". Kaikki annokset yllätti positiivisesti, ja ihmeteltiin Miikan kanssa mm. sitä, että miten ruusukaalistakin voi saada niin herkullista? Taitavia kokkeja siis keittiö täynnä. Mun oma lemppari oli kuitenkin jälkiruoka, joka oli kuin "kirsikka kakun päällä" illan herkkuruokien jälkeen.

Annoksiin oli myös valittu niihin sopivat viinit, jotka korosti annosten tuoreita, paikallisia ja herkullisia makuja.


Lähtiessämme vilkaistiin kelloa ja huomattiin, että oltiin vietetty Tiiliholvissa melkein neljä tuntia. Arki unohtui täysin tässä upeassa ravintolassa ja aika kului kuin siivillä. Tämä unohtumattoman kaunis kellariravintola onkin Tampereella ihan "must". 

Ei kommentteja: